Notícies

/, Gossos/Aliments tòxics pels gossos

Aliments tòxics pels gossos

Avui us volem parlar d’aliments tòxics pels gossos. Com a propietaris a molts de nosaltres ens agrada compartir menjar amb els nostres animals, però hem de vigilar. Alguns aliments que consumim dia a dia poden ser molt perillosos per les nostres mascotes.

La xocolata conté una substància anomenada teobromina, la qual provoca inicialment hiperactivitat, però en qüestió d’hores pot evolucionar a signes més greus com vòmits, diarrea, arrítmies cardíaques, febre, tremolors i convulsions. Altres aliments que també contenen substàncies similars a la teobromina són el cafè i el te, sent igual de perillosos per les nostres mascotes.

Els alls i les cebes (vigileu amb els calçots!) contenen una substància molt tòxica i perillosa anomenada propil-disulfit. Aquesta substància provoca hemòlisi, és a dir, trenca els glòbuls vermells de la sang, provocant una anèmia molt greu en els gossos, que pot desencadenar la mort de l’animal.

El raïm i les panses contenen una substància tòxica pels ronyons de les nostres mascotes. Pot provocar vòmits, debilitat i desencadenar una insuficiència renal aguda, un problema molt greu que requereix atenció veterinària.

Els fruits secs contenen greixos i olis que els nostres animals no són capaços de metabolitzar, podent desencadenar una pancreatitis. A casa ho veurem perquè presentaran vòmits, debilitat, apatia i febre.

Tots aquests aliments es comporten com a tòxics pels gossos i hem d’evitar que les nostres mascotes en consumeixin. En tot cas, si el vostre animal menja accidentalment algun d’aquests aliments, consulteu ràpidament un professional veterinari.

2017-09-13T10:18:39+02:00 30 Juny 2016|Categories: Consells, Gossos|