Notícies

/, Gats, Gossos/Arriba Sant Joan

Arriba Sant Joan

Són molts els animals que presenten problemes de por o fòbia a sorolls forts i, especialment, a petards i tempestes. Per això, ara que s’acosta Sant Joan és important tenir present aquestfet i saber com actuar.

La por constitueix un mecanisme de supervivència i, per això els animals que presenten conductes relacionades amb la por mostren molta resistència a canviar-les. La resposta de por pot anar associada a un perill real o no, però el seu organisme respon donant-li senyals d’alarma i activant-se, preparat per fugir del perill o lluitar si fos necessari: pantegen (respiren amb la boca oberta), babegen, tremolen, busquen un amagatall o es desplacen inquiets d’un lloc a l’altre, pupil·les dilatades, etc.

La nit de Sant Joan el nostre gos sent por del soroll dels petards, i d’una sèrie de canvis ambientals que es produeixen associats a aquests (les vibracions dels petards, l’olor de pólvora, etc.) i el fet de no poder localitzar els estímuls fa que se senti encara més insegur.

Si el vostre gos presenta un problema de por o fòbia als sorolls l’ideal és que us poseu en contacte amb nosaltres, ja que la solució a aquests problemes requereix temps i paciència. No obstant això, en aquest article us donem alguns consells per fer més amena la següent revetlla.

El dia de Sant Joan és important que el nostre gos hagi fet una bona estona d’exercici físic abans que arribi la nit, ja que això l’ajudarà a descansar una mica millor.

Quan arribi la nit, abaixarem les persianes i tancarem les finestres per tal d’aïllar el so i la llum, i podem ajudar-nos amb una mica de música a un volum moderat.

Si hem insistit el suficient amb la seva “zona de seguretat”, i depenent de cada animal, el nostre gos la buscarà per amagar-se quan sonin els primers petards.

És molt important que no el deixem sol durant la nit de Sant Joan i, en cas que la fòbia que presenta sigui elevada, ens podrem ajudar amb medicació. En tal cas, caldrà que us poseu en contacte amb nosaltres com més aviat millor.

2017-09-13T10:19:28+02:00 10 Juny 2016|Categories: Consells, Gats, Gossos|