Notícies

Bon noi!

L’educació del nostre gos ha de començar des de el primer dia que entra a casa nostra quan és un cadell.

Una bona manera d’educar-lo consisteix en premiar la seva bona conducta o la seva obediència quan li manem alguna cosa. Galetes, salsitxes o indiot són alguns dels premis que podem oferir al nostre animal i que ens ajudaran a educar el gos recompensant positivament el seu esforç.

Hem de tenir en compte que els gossos aprenen per repetició per tan hem d’evitar que l’animal assumeixi que cada cop que li donem una ordre específica obtindrà aliment.

Per això es adient anar espaiant el premi i substituir-lo per una carícia o bones paraules fins que l’única recompensa que obtingui quan ens faci cas sigui un “bon noi” o un “molt be”.

També hem d’evitar confondre l’animal, es a dir, no donar-li menjar cada cop que obrim la nevera i ens faci careta de pena, ja que no s’ha guanyat tal recompensa, o no donar-li després de que hagi fet alguna cosa malament i l’hem renyat.

A l’hora de castigar el nostre animal, hem de fugir de les agressions físiques ja que els gossos no aprenen amb aquests tipus de càstigs, just al contrari, i només aconseguirem que el nostre animal sigui poruc i mentalment inestable. Per corregir una mala conducta correctament només necessitem un to de veu fort i rotund, però sense cridar.

Finalment, cal recordar que tot procés d’aprenentatge requereix del seu temps, per tant l’ideal és reservar-nos 5 minuts diaris per repassar el que vam aprendre el dia anterior i introduir alguna acció nova.

Amb paciència, fermesa i constància aconseguirem un gos equilibrat i perfectament educat.

Una bona educació per al gos és cabdal per aconseguir un animal sa tan física com mentalment.

A clíniques Vet’s et podem ajudar i aconsellar en tot el procés educatiu des del primer dia que portis el cadell a casa.

Tenim clínica veterinària a Sabadell i clínica veterinària a Manresa amb servei d’urgències veterinàries per ajudar-te en qualsevol problema que pugui tenir el teu animal.

També podràs visitar el teu gos al nostre centre veterinari de Sant Quirze del Vallès o al nostre hospital veterinari de Barberà del Vallès.

No ho dubtis i confia en el nostre equip de professionals per cuidar el teu animal.

2017-09-13T10:30:46+02:00 30 Octubre 2012|Categories: Educació canina, Gossos|