L’etologia

El teu gos…

Estira molt de la corretja? És agressiu amb altres gossos? Fa destrosses a casa? Plora quan es queda sol? No vol sortir a passejar?

El teu gat…

Fa les seves necessitats fora de la safata? S’amaga sempre que venen visites? Et mossega i t’esgarrapa els braços i les cames?

A partir d’ara a Vet’s comptem amb un nou Servei d’Etologia Clínica perquè puguis solucionar aquests o qualsevol altre problema de comportament que presenti el teu gos o gat.

Què és l’Etologia Clínica?

L’Etologia Clínica és una especialitat de la veterinària que se centra en la medicina del comportament. Els objectius principals són la prevenció, el diagnòstic i el tractament dels problemes de comportament tant de gossos com de gats.

I… què és un problema de comportament?

Un problema de comportament és qualsevol conducta que compleix algun dels següents requisits:
Afecta el benestar de l’animal. Per exemple, un animal que pateix un trastorn d’ansietat de forma crònica.
Suposa un risc per la salut del propi animal o dels animals i/o persones que l’envolten. Per exemple, un animal que presenta una conducta agressiva.
Implica un problema de convivència. Per exemple, un animal que destrossa els mobles i els objectes de casa.
No obstant això, sigui molest o no, o suposi un risc o no, els problemes de comportament es poden dividir de la següent manera:
Aquells comportaments que són normals però que no són tolerats per nosaltres. Per exemple, és normal que un gos, encara que sigui adult, orini a dins de casa si ningú li ha ensenyat a fer-ho a fora.
Aquells comportaments que són patològics per si mateixos, com els trastorns compulsius.

Què ofereix el Servei d’Etologia Clínica de Vet’s?

Diagnòstic i tractament de problemes de conducta: Al Servei d’Etologia Clínica t’ajudarem a entendre què li passa al teu gos o gat i t’explicarem com es pot solucionar.

Prevenció de problemes de comportament. Per a nosaltres la prevenció és el més important. Per això, si tens un cadell o un gatet t’ajudarem a prevenir l’aparició de problemes de conducta i a educar la teva mascota de la manera més adequada.

Assessorament en l’adquisició d’una nova mascota. Escollir correctament un animal de companyia és el primer pas per prevenir l’aparició de problemes de comportament, ja que cada espècie i cada raça té unes necessitats diferents i, no només això, sinó que cada individu té les seves particularitats. Per tant, si estàs pensant adquirir un gos o un gat, fes-ho bé des del principi i demana assessorament als nostres professionals.

Educació especial per a animals amb dèficit auditiu o visual. Es tracta d’animals en una situació molt complicada que mereixen un tracte especial. Amb l’objectiu de millorar la seva qualitat de vida, la nostra especialista en comportament t’ajudarà a reeducar el teu gos i a adequar l’ambient a la condició de la teva mascota, sigui un gos o un gat.

Assessorament en benestar de col·lectius. Aquesta prestació va dirigida a col·lectius de gats i gossos com criadors, refugis, etc.

Què he de fer si necessito ajuda de l’especialista en etologia?

En primer lloc cal concertar hora per fer una visita a domicili o a l’hospital (pots escollir el que et quedi més a prop de casa), segons convingui.

En aquesta visita, l’etòloga esbrinarà quin és el problema que presenta l’animal, mitjançant una sèrie de preguntes sobre el comportament de l’animal i la seva observació directa. Arribats a aquest punt, us podrà explicar què li està passant i perquè, i us plantejarà un tractament adequat a la vostra situació particular.

Si el que vols és prevenir l’aparició de problemes de conducta en el teu cadell, el més adequat és fer un curs per a cadells. Els cursos per cadells es realitzen a domicili i de forma individualitzada per adaptar-nos a les necessitats de cada animal i cada família. En aquest es treballen les ordres d’obediència més bàsiques, i els diferents aspectes de l’educació del gos com ensenyar-li a fer les necessitats al carrer, a no destrossar mobles ni objectes personals, a quedar-se sol a casa, a passejar correctament, etc.

I si tens un gatet o un cadell…

Per a aquells que realitzeu les vacunes del vostre cadell o gatet a les Clíniques Vet’s, tindreu una consulta gratuïta amb l’etòloga, per tal que ella pugui avaluar, de forma general, quins són els aspectes més rellevants del comportament de la vostra mascota i us pugui aconsellar el que més us convé per a la seva educació.

I per als gats…

A Vet’s som conscients que un gat i un gos són animals molt diferents i que tenen particularitats i necessitats pròpies. Per això, si ets client nostre i propietari d’un o més gats, pots demanar pels nostres Seminaris Gratuïts d’Etologia Felina, on t’explicarem tot el que has de saber sobre el comportament del teu gat i la detecció de problemes de conducta i falta de benestar.

2017-09-13T10:20:14+02:00 17 Maig 2016|Categories: Consells, Educació canina, Educació felina, Gats, Gossos|