Notícies

/, Gats, Gossos/Neteja d’oïdes

Neteja d’oïdes

La neteja de les oïdes de gossos i gats és un acte habitual a la clínica diària. Per a mantenir en bon estat aquest òrgan i evitar l’aparició de patologies auriculars, és necessari examinar-ho amb cura.

Com ho fem…?

Es fiquen unes gotes de solució netejadora. Per minimitzar la sensació desagradable que produeixen les gotes, cal aixecar bé l’orella i immediatament després fer un massatge externament al conducte durant uns instants perquè penetri el líquid.

Després es neteja amb una gasseta neta, mai feu servir bastonets. Un cop neta, és el moment d’aplicar les gotes de tractament en cas d’existir una otitis, seguint el mateix procediment.

Si en algun moment la nostra mascota sacseja el cap repetidament, es grata les orelles o manifesta dolor quan nosaltres li toquem, és necessari fer-li una revisió veterinària.

Durant la primavera i l’estiu és freqüent la introducció de cosos estranys a dins el conducte, com per exemple les espigues seques del camp, i sovint és necessari sedar l’animal per poder-li extreure.

Si la nostra mascota no té cap patologia auricular, normalment amb una neteja cada 7 dies seria suficient, però amb gossos d’orelles caigudes es pot netejar diariament la part externa de l’orella i aprofitar per revisar que no l’hi hagi entrat cap espiga.

2017-09-13T10:20:46+02:00 17 Maig 2016|Categories: Consells, Gats, Gossos|