Notícies

Otitis

Què és?

L’otitis externa és l’inflamació d’alguna o totes les estructures que composen l’oïda externa.

Signes d’otitis:
Coloració anormal de l’orella.
Engruiximent de les parets del canal auditiu.
Brutícia de color fosc, secrecions…
Mala olor.
Dolor o picor.
Lateralització o sacsejament del cap.
L’atenció regular a les orelles, ens ajudarà a detectar ràpidament una possible infecció.

Quan es netegen les orelles, l’animal no ha de sentir dolor i la gasseta ha de quedar relativament neta.Si no es així, és probable que hi hagi infecció.

Els gossos d’orelles caigudes necessiten una atenció especial i en determinades races, de vegades és convenient depilar l’entrada del conducte auditiu per millorar la ventilació de l’oïda.

Per tal d’ajudar a evitar les otitis, a Vet’s aconsellem una neteja del conducte auditiu un cop a la setmana amb un netejador d’us veterinari tot i que de vegades, el vostre veterinari us pot aconsellar augmentar la freqüència.

Procediment de neteja:

Es fiquen unes gotes de solució netejadora.

Per minimitzar la sensació desagradable que produeixen les gotes, cal aixecar bé l’orella i immediatament després fer un massatge externament al conducte durant uns instants perquè penetri el líquid.

Després es neteja amb una gasseta neta, mai feu servir bastonets. Un cop neta, és el moment d’aplicar les gotes detractament en cas d’existir una otitis, seguint el mateix procediment.

Si en algun moment la nostra mascota sacseja el cap repetidament, es grata les orelles o manifesta dolor quan nosaltres li toquem, és necessari fer-li una revisió veterinària.

Durant la primavera i l’estiu és freqüent la introducció de cosos estranys a dins el conducte, com per exemple les espigues seques del camp, i sovint és necessari sedar l’animal per poder-li extreure.

Si l’animal no té cap patologia auricular, normalment amb una neteja cada 7 dies seria suficient.

Amb gossos d’orelles caigudes es pot netejar diariament la part externa de l’orella i aprofitar per revisar que no l’hi hagi entrat cap espiga.

2017-09-13T10:30:12+02:00 2 Juny 2015|Categories: Consells, Gossos|